Clicky

KFC VW Hamme 2 - 0 KSV Rumbeke

Wedstrijd Akern op zondag 6 augustus 2023 om 16:00

Verslag wedstrijd

Zondag 6 augustus 2023 stond de tweede ronde Croky Cup op het programma. Na winst op Bredene in de eerste ronde mochten onze Bricx-mannekes de verplaatsing maken naar KFC VW Hamme. Hamme kenden we van vorig seizoen uit onze reeks in derde amateur.

KSVR was de evenknie van Hamme in de eerste helft. We kregen kansen, maar deze werden net niet goed benut. Hamme probeerde ons te kraken, maar in minuut 20 glipten ze toch door de mazen van het net en de 1-0 lag in het mandje. KSVR gaf niet op, we bleven zoeken en zoeken. Kansen werden gecreëerd, maar deze werden telkens de nek omgewrongen. Dé grote kans op de gelijkmaker kwam net op slag van rust. Maar we moesten rusten met een kleine 1-0 achterstand.

Tweede helft hadden we de match onder controle en konden Hamme grotendeels in de tang houden. De kansen werden voorgeschoteld, maar de afwerking liet de wensen over. Hamme kon af en toe eens dreigen maar onze attente goalie E. Martens was op zijn hoede en kon enkele puike reddingen uit zijn mouwen schudden. Hamme trof ook nog eens het doelhout. Zo'n 8 minuten voor tijd kon D. Descheemaecker het leer perfect via een mooie borstcontrole voor zijn voeten planten, maar het schot was niet zoals uit de boekjes en het leer zoefde over doel. Zoals de wet van Murphy regelmatig toeslaat. In plaats de gelijkmaker te scoren, valt er aan de overkant een goal. Hamme kon net voor affluiten de eindcijfers vastleggen (2-0).

Beker avontuur in de Croky Cup is voorbij voor onze Bricx-mannen. Als we aan 100% moesten afwerken konden we zelfs 1-3 voorgestaan hebben op een bepaald moment. Echt veel kansen waren er niet te bespeuren in de wedstrijd. Soit, nu focussen op de rest van de voorbereiding en vooral focussen naar de competitie.